Conferința internațională „Public Communication and Artificial Intelligence: Impact and Consequences”

Pe 4 și 5 iulie 2024, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării organizează conferința internațională „Public Communication and Artificial Intelligence: Impact and Consequences”. Evenimentul este realizat în colaborare cu Institut de la Communication din cadrul Université Lumière Lyon 2, Franța și beneficiază de finanțare din partea a două proiecte: „Etică și deontologie academică, îmbunătățirea calității și inovare în activitățile didactice la Universitatea din București”, CNFIS-FDI-2024-F-0057 și „L’impact de l’IA sur les pratiques professionnelles dans l’enseignement universitaire de communication et médias” (IACOM), AUF-ECO 2023 – Soutien aux Équipes de recherche SER-ECO.

Conferința reunește cca 60 de profesori și cercetători din spațiul european într-un dialog științific de înaltă ținută cu privire la provocările comunicării publice în contextul transformărilor sociale și tehnologice aduse de Inteligența Artificială.

Scopul conferinței este de a analiza starea ecosistemului informațional digital și a cercetării în domeniul comunicării în contextul inovațiilor tehnologice recente. Tematic, conferinței se concentrează asupra jurnalismului digital și a comunicării publice în contextul noilor tehnologiile digitale.