Activare adrese instituționale

Adresele fjsc.ro și s.unibuc.ro

Studenții FJSC utilizează două adrese de e-mail instituționale: cele cu terminația fjsc.ro și cele cu terminația s.unibuc.ro.

Adresele fjsc.ro sunt adrese de tip Google Mail și vă oferă acces la platforma de școlaritate ADMA, dar și la aplicațiile și resursele Google (inclusiv link-urile pentru întâlniri online generate în Google Meet).
 
Adresele s.unibuc.ro sunt cele create și gestionate de Universitatea din București pentru ca studenții să aibă acces la resursele Microsoft Office 365 (office.com) și aplicația Microsoft Teams. Cu adresa s.unibuc.ro se poate accesa și platforma Moodle UB (https://moodle.unibuc.ro) și Biblioteca digitală a FJSC.
 
Pentru adresele s.unibuc.ro, Departamentul IT al UB transmite pe adresa personală de e-mail (declarată la admitere) a studenților înscriși pentru prima dată în acest an universitar în cadrul Universității din București un mesaj de informare privind contul de e-mail instituțional alocat precum și informațiile necesare pentru activarea contului.
 
Dacă sunt studenți care au mai urmat cursurile altei facultăți din cadrul UB (sau un program de masterat) și li s-a creat o adresa de tip s.unibuc.ro la acel moment, atunci ei vor utiliza acea adresă creată anterior.
 
Studenții anului I (licență și masterat), ca și cei nou transferați sau reînmatriculați, își pot activa adresele de e-mail instituționale cu domeniul fjsc.ro conform instrucțiunilor aflate mai jos în această pagină (document atașat).
 
Pentru adresele cu terminația s.unibuc.ro activarea se face conform instrucțiunilor primite de la Direcția IT a Universității din București. Acestea vor fi trimise pe adresa/adresele de e-mail declarate la înscriere.
 
Pentru problemele apărute cu resursele oferite de Universitatea din București prin intermediul adreselor instituționale s.unibuc.ro (aplicațiile Microsoft 365 Office online – Word, Excel, PowerPoint, Teams, platforma moodle.unibuc.ro etc.), studenții pot deschide un tichet pe platforma de asistență a UB – helpdesk.unibuc.ro. Accesul pe platforma de asistență se face cu adresa de tip s.unibuc.ro. Specialiștii de la Direcția IT a UB vor răspunde solicitărilor și vor remedia problemele semnalate.
 
În cazul în care pierdeți accesul la contul s.unibuc.ro, resetarea parolei contului se face cu ajutorul adresei de e-mail alternative sau a numărului de telefon introduse la activarea contului. Nu omiteți această etapă la activare!

Ghid de activare cont utilizator ADMA și G Suite for Education