Jurnalism de Opinie

Specializarea Jurnalism, anul II, Semestrul 2

Cursul se adreseaza tuturor acelora dintre voi care doresc sa-si exprime clar si argumentat ideile despre societate, lume si viata. Aparent mai putin restrictiv decat genul informativ, genul de opinie se bazeaza pe informatie si ofera o deschidere generoasa creativitatii si stilului personal, in raport cu evenimentele de actualitate si efectele acestora.

Deosebit de variate, genurile de opinie acopera o gama larga de posibilitati de exprimare in functie de vocatia autorului si propriile abilitati si inclinatii privind abordarea diferitelor aspecte existente in spatiului public.

Bazat pe stimularea si formarea gandirii critice, jurnalismul de opinie se sprijina pe documentarea solida si argumentarea clara menite sa convinga si sa atraga publicul cititor, privit ca un partener loial si avizat in demersul jurnalistic, demers al carui obiectiv major este atragerea atentiei si oferirea unei perspective aflate in armonie deplina cu diferitele aspecte ale societatii.

Florian Petrică este lector univ. dr. la FJSC din anul 2017, dupa o colaborare de 12 ani neintrerupti cu facultatea noastra. Timp de 24 de ani a lucrat ca jurnalist de televiziune la statii importante, printre care Pro TV si TVR, iar in prezent este colaborator al postului Eurosport. A inițiat cursul de Jurnalim Sportiv, derulat în prezent in programul de Masterat Tematic.