De la idee la business

Specializarea CRP, anul II, Semestrul 2

Cum transformi o idee în realitate folosind structura de lucru Business Model Generation (https://www.youtube.com/watch?v=QoAOzMTLP5s) ? Nu discutăm despre accesarea de fonduri, ci despre cum să îți gândești ideea, cum să ai o structură clară pentru planul de afaceri și care sunt pașii de urmat. Pornind de la nevoile pieței și a clienților, veți afla care este propunerea de valoare a ideii voastre și cum să împachetați produsul sau serviciul pentru a ajunge acolo unde trebuie și să creeze o experiență de neuitat. Pe de cealaltă parte, veți înțelege ce activități și resurse aveți nevoie și care este bucătăria din spatele business-ului unui antreprenor.
Ne vom documenta despre comunitățile de antreprenori din București, unde le găsiți și la ce evenimente puteți participa pentru a vă conecta la acest mediu, iar invitații vă vor povesti experiențele lor, gândurile cu care au pornit și dacă socoteala de acasă s-a potrivit cu cea din piață.

Oana Maria Călin, asist.univ.drd la FJSC, predă în mediul academic de peste 4 ani, iar în mediul business și non-profit de peste 20 de ani. Economist la bază, Oana a descoperit cursurile și dezvoltarea talentelor în studenție, mai întâi ca membru AIESEC București și apoi ca angajat în firmă training. Din 2004 este antreprenor în domeniul trainingului, implementând proiecte către clienți români și internaționali, proiecte finanțate POSDRU (https://www.facebook.com/despretine.pentruviitorultau) sau FP7/H2020 (https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeni). Din 2009 este membru în comunitatea antreprenorilor sociali IMPACT Hub, folosind intrumente și procese de inovare social și gândire de design (design thinking).