Festivități de absolvire – Promoția 2024

350 de absolvente și absolvenți din promoția 2024 a FJSC s-au reunit pe 15 și 19 iunie 2024 în cadrul festivităților de absolvire. Cadrele didactice ale facultății i-au felicitat pe studenți pentru reușitele academice și i-au îndemnat să aibă îndrăzneala de a răspunde provocărilor domeniului comunicării publice. Au fost felicitați studenții care au primit premii la competițiile studențești, PR Arena, sesiunile de comunicări științifice ale facultății sau ale universității, dar și în cadrul competițiilor prestigioase ale jurnalismului și ale industriei comunicării: Premiile Superscrieri și Premiile Effie. La nivel internațional participarea la concursul european AdVenture a situat echipele FJSC (singurele din Romania) în top 10 și la Graduation Competition pe locurile 3 și 4.

Conf. univ. dr. Romina Surugiu, decana FJSC: „Este un moment emoționant, pe care o să vi-l amintiți cu mare drag! Sunteți o generație care a dat dovadă de reziliență și spirit critic. Vă felicit și vă așteptăm la întâlnirea de 10, 20, 30 de ani…”

Student Andrei Nicolae, reprezentant al anului al III-lea IF: „Cred că am rămas cu niște amintiri faine, pe care nu prea le vom trăi prea curând, ținând cont că urmează să intrăm ușor-ușor în viața de adult. Amintiri pe care le-am creat alături de colegii noștri de grupă, de specializare, de cămin sau chiar și alături de profesori. Poate că pe moment nu le-am simțit ca fiind atât de semnificative, dar cu timpul ne vom da seama cât de mult ne-au format astfel de momente. Aici vorbesc și despre momente poate mai puțin plăcute, nu doar cele în care ne-am simțit fericiți. Poate în anumite momente am dat cu capul sau am fost dați cu capul, dar toate se întâmplă cu un scop, iar acela este de a ne forma, de a dezvolta un spirit critic, ca să putem spune ce ne deranjează și când, cred că și asta contează.”

Student Octavian Călina, reprezentant al anului al III-lea ID: „Ne aflăm astăzi aici pentru a marca sfârșitul unei etape importante din viețile noastre și totodată, începutul unei noi aventuri. Împreună am parcurs un drum plin de provocări, dar și de momente frumoase și memorabile care ne-au modelat și ne-au pregătit pentru…viitor! «Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să vezi foarte departe», spunea, la un moment dat, Constantin Brâncuși, de acolo de unde vin și eu, din Târgu Jiu. Vă doresc să visați măreț, să îmbrățișați eșecurile ca pe oportunități și să pășiți cu încredere în viitor! Felicitări promoției 2021-2024 și vă urez să vă lăsați amprenta asupra lumii!”

Student Mihai Marcovici, reprezentant al anului al II-lea, programe de masterat:  „După 5 ani în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și 4 ani consecutivi în care am avut onoarea de a fi reprezentantul studenților în Consiliul Facultății, pot menționa două cuvinte care cred că ne caracterizează ca grup și facultate – diversitate și incluziune. Menționez aceste două cuvinte deoarece cei din cadrul FJSC provin din toată țara și nu numai, având printre noi și colegi din mai multe colțuri ale lumii: Iran, Haiti, Guineea și nu numai, fapt ce demonstrează că diversitatea este o resursă inestimabilă. Ea ne învață toleranța, empatia și respectul pentru cei din jur, iar în societatea democratică, din care facem parte, diversitatea nu doar că este acceptată, dar este celebrată. Fiecare dintre noi aduce ceva unic la masa comună, împreună putând construi o societate mai bună, creativă și prosperă. Incluziunea este cea care transformă diversitatea într-un adevărat avantaj, iar Facultatea pe care am absolvit-o s-a asigurat că fiecare dintre noi, pe parcursul studiilor, a avut șanse egale de a contribui și de a se dezvolta academic si profesional.”

Emoțiile au fost împărțite cu părinții, prezenți în număr foarte mare la această festivitate, care i-au sprijinit pe studenți în proiectele academice și extracurriculare.

Cheia promoției 2024 a fost predată studentei din anul al II-lea, Diana Tulin, care a prezentat evenimentul.