Lansarea rezultatelor ediției 2024 a Reuters Institute Digital News Report (#DNR24), 17 iunie, ora 10 

Lansarea rezultatelor Digital News Report 2024 (#DNR24) pentru România este un eveniment față în față (în Palatul Facultății de Drept a Universității din București, sala arh. P. Antonescu) și online, live pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1111992643239586  

În cea de-a treisprezecea ediție internațională a Digital News Report, cercetarea academică a consumului de informație și opinie a audiențelor digitale acoperă 47 de piețe de media, inclusiv România. În acest an, rezultatele #DNR24 se referă la consumul de media a jumătate din populația globului.

Echipa Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, coordonată de prof. univ. dr. Raluca Radu, este, pentru al 8-lea an, partenerul Institutului Reuters pentru Studierea Jurnalismului de la Universitatea din Oxford, în cel mai mare studiu din lume, multianual, despre consumul de informație și opinie al audiențelor digitale (atât pentru media tradiționale, cât și pentru online). 

Rezultatele acestei ediții a Digital News Report vor fi prezentate de prof. univ. dr. Raluca Radu, de lector univ. dr. Manuela Preoteasa și de lector univ. dr. Antonia Matei, din Departamentul de Jurnalism al FJSC, UB. Prezentarea rezultatelor de cercetare va fi urmată de o discuție despre importanța informației de interes public major pentru audiențele digitale, pentru presa mainstream, pentru media de serviciu public și pentru cumpărătorii de publicitate cu: Paula Herlo (ProTV), Răzvan Ionescu (ZYX Publishing), Maria Țoghină (Societatea Română de Radiodifuziune), Ovidiu Vanghele (Centrul de investigații media) și Marian Voicu (TVR).