G4 Media și FJSC organizează dezbaterea online: De la trafic jam la biciclete: cum facem orașele României mai respirabile

G4 Media și FJSC organizează în data de 29 mai 2023 dezbaterea online: De la trafic jam la biciclete: cum facem orașele României mai respirabile.

Evenimentul va avea loc în intervalul 13.30 – 15.00, online. 

Dezbaterea are scopul de a discuta, cu studenții la jurnalism, cu activiști în domeniul mediului, și reprezentanți ai autorităților despre poluare, mobilitate urbană, ce funcționează și ce nu funcționează în orașele României și de ce, precum și ce ar trebui făcut vs. ce poate fi făcut în următorii ani. Vor fi abordate informații interesante despre cum mediul și poluare pot reprezenta subiecte de investigații sau de breaking news.

Vă rugăm să vă înscrieți aici pentru a primi linkul de Zoom:
https://forms.gle/GGFFkwm3HaptmDzz8

Scopul dezbaterii este de a aduce studenții, activiștii și reprezentanții instituțiilor într-un cadru de dialog în care primii pot întreba direct ceea ce îi interesează și se pot familiariza cu aceste teme, care ulterior ar putea deveni subiecte de documentare și de urmărit în activitatea lor jurnalistică.  

În cadrul proiectului Green rights for a sustainable future: Enhancing citizens’ involvement in EU’s climate ambitions (Green-Rights), G4Media și partenerii din proiect dezbat și pun pe agenda publică provocările climatice cu care se confruntă comunitățile urbane din România, Ungaria și Italia. Astfel, subliniem importanța sprijinului din partea cetățenilor pentru a ajunge la obiectivele climatice asumate și la orașe neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

De ce? Comunitățile urbane sunt un factor cheie în tranziția către un viitor verde și sustenabil dacă gradul de conștientizare și participarea cetățenilor sunt ridicate.

Speakeri: 

  • Antonio Momoc, decan, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București
  • Mihai Drăgan, Purtător de cuvânt, Ministerul Mediului 
  • Oana Neneciu, Director Executiv, Ecopolis
  • Dan Trifu, vicepreședinte, Eco-Civica 
  • Cristian Pantazi, redactor șef G4Media – Moderator.

Link-ul întâlnirii poate fi accesat după înregistrarea participanților la:  https://forms.gle/GGFFkwm3HaptmDzz8