Documentar TV

Specializarea Jurnalism, anul III, Semestrul 2

Cursul opţional de Documentar TV este programat la finalul studiilor de licenţă, respectiv în semestrul II, din anul III şi se adresează studenţilor de la secţia de Jurnalism a FJSC, care sunt deja familiarizaţi cu limbajul de televiziune şi care îşi doresc să deprindă mecanismele construirii realităţii prin intermediul documentarului de televiziune.

Televiziunea este o oglindă superficială care crează dependenţă, dar are impact cultural si poate determina schimbări în discursul social prin intermediul unui gen ca documentarul tv. Interacţiunea cadru didactic-student se va baza pe discuţii deschise despre succesul sau eşecul unor documentare tv și va uzita concepte teoretice propuse de literatura de specialitate.

Cursul Documentar TV va aduce în atenţia studenţilor un documentar tv de succes, producţie BBC şi va urmări oferirea unei perspective de ansamblu despre ceea ce înseamnă producţia de televiziune şi rolul pe care îl are fiecare membru al echipei tv în realizarea unui documentar tv. Ce presupune o prospecţie, cum se pregăteşte un decupaj, cum se realizează un scenariu, care sunt etapele procesării şi post-procesării unui documentar tv sunt doar cateva dintre provocările lansate de acest opțional.

Titular de curs: lect. univ. dr. Otilia Găinar