Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Universitatea din București organizează, luni, 24 aprilie, în marja Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor (23 aprilie) și a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale (26 aprilie), un eveniment dedicat importanței respectării drepturilor de autor în cariera de jurnalist, specialist în PR, publicitate, marketing și pentru creatorii de conținut.
În cadrul evenimentului, studenții vor avea acces la traininguri pentru utilizarea instrumentelor de detectare a plagiatului și a surselor originale ale informației. De asemenea, aceștia vor putea asista la un panel de discuții dedicat legislației drepturilor de autor, cu focus pe crearea de conținut în mod legal, cu respectarea legislației drepturilor de autor, dar și pe protejarea conținutului propriu.
La finalul zilei, un panel de dezbateri va găzdui discuții despre piața românească, pericole și oportunități în protejarea drepturilor de autor, dar și despre direcțiile de business pe care trebuie să le adopte piața media pentru a supraviețui provocărilor aduse de tehnologiile inovatoare și de inteligența artificială.
Programul începe la ora 14.00 la Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” de la sediul Rectoratului Universității din București și se desfășoară până la ora 18.30. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Printre invitații speciali ai evenimentului se numără:
Dezbaterea de la finalul evenimentului îi are drept invitați pe:
Programul complet poate fi consultat aici.
Evenimentul este organizat de Anamaria Nicola și Bogdan Oprea, lectori universitari la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în colaborare cu Universitatea din București și Asociația Studenților la Comunicare. El face parte din seria de evenimente organizate de Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuală, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, serie care reprezintă cea mai importantă celebrare a creativității și inovării la nivel mondial, desfășurată sub patronajul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) și al Coordonatorului Național pentru Proprietate Intelectuală, profesorul Sorin Costreie.